Біотопи відділення УСПЗ «Крейдова флора» за національною класифікацією UkrBiotop - Spinova, Yuliia; Chusova, Olha (Наукові записки НаУКМА. Біологія і екологія, 2020)
Наведено класифікаційну схему біотопів ПЗ «Крейдова флора» (Донецька обл.), яка найбільш детально описує рослинний покрив заповідника. Для визначення біотопів досліджуваної території під час експедицій у різні етапи вегетаційного періоду (з квітня по серпень упродовж 2016–2019 рр.) було проведено геоботанічні описи в усіх частинах заповідника. За результатами власних досліджень, а також аналізу літературних і картографічних джерел [4–7] було сформовано класифікаційну схему біотопів, основою для якої стали класифікації UkrBiotop, розроблені для різних регіонів України. Матеріал надійшов 22.04.2020